Bøgerne handler om….

”EFTERKRIGSTIDEN OM HVERDAGEN 1945-1950”

 

INFO OM BØGERNE

Mange af seriens læsere har ønsket lettere bøger. De bøger vi har udgivet siden 2017 vejer hver ca. 3 kilo. De er tunge og ej læsevenlige til sengebrug. Folk får skader på næsetippen når bogen falder ned på snuden efter at Ole Lukøje har været på besøg.

Derfor er bind 6. delt op i 2 bind på hver cirka 360 sider i A4-format.

 

BIND 6. DEL 1.

Denne bog dækker områderne: Vendsyssel, Aalborg, det nordlige Himmerland, Thy, Mors, Struer, Skive og over til Hobro. Bogen udgives den 1. juni 2023.

 

BIND 6. DEL 2.

Denne bog har den øvre grænse fra Struer, Viborg og over mod Hobro. Den dækker en del af Himmerland og Vestjylland, hele midt og Østjylland-området ned til nord for Fredericia og herfra i lige linje over til Ringkøbing.

Bogen udgives i oktober 2023.

 

Bind 6. Del 1. og del 2. handler om efterkrigstiden i det Midt- og Nordjyske i perioden fra januar 1945 til nytåret 1950. Tiden efter befrielsen var slidsom, nøjsom, der var mangel på råstoffer, så som: kaffe, stof til tøj, læder til sko, benzin, margarine, ja selv én appelsin var meget svær at købe. Generelt prægedes perioden efter 1945 af en stor mangel på næsten alt hvad der kunne købes for nye penge. Danmark havde haft en pengeombytning i juli 1945. De sorte penge der var tjent under den tyske besættelse og lå under madrassen i værnemagere hjemmene, de blev værdiløse på en nat. Også folks bankkonti blev nøje gået efter.

Tyskerne havde med grundighed tømt statskassen efter de 5 forbandede år og danskerne tog arbejdshandskerne på.

Landet blev bygget op med forståelse, flid og arbejdsomhed.

I bind 6. del 1. der udkommer den 1. juni i år, har 6. klasse fra Højene Skole i Hjørring givet deres bidrag til historiefortællingen med 20 bogsider. Klassen har lavet gruppearbejde om besættelsestiden.

Eleverne har også skrevet om deres tanker og frygt om krigen i Ukraine, usikkerheden i Danmark og Europa. Børnene har nedskrevet deres tanker om Ruslands evige trusler om endnu mere krig og atombomber. Hvad bliver der af os hvis krigen kommer? Sådan tænkes der!

 

HJÆLP VENLIGST MED DIN HISTORIE

HAR DU LIDT SKRIVETID TIL DET NYE BIND 7…

SKRIV OM DINE HVERDAGS OPLEVELSER FRA PERIODEN 1950 TIL 1960. ØNSKER DU AT VIDE MERE, SÅ RING TIL PERNILLE PÅ 26.46.96.76

DEADLINE ER JULEAFTEN 2023.