HJÆLP MED DIN HISTORIE

HJÆLP MED DIN HISTORIE TIL BIND 8.

Har du en historie, nogle erindringer eller beretninger skrevet ned af din familie om modstandskampen eller erindringer om det daglige almindelige hverdagsliv på Sjælland, Fyn, Sønderjylland og Øerne, bør du kontakte forfatteren straks. Måske du er kommet i besiddelse af andet spændende materiale om besættelsestiden i ovennævnte områder skriver du til mig på.:

forlaget.vrejlev@gmail.com

BIND 8. HAR DEADLINE DEN 5. MAJ 2025.

SERIEN ER LAVET SOM ET RENT NON PROFIT PROJEKT.

Hverken Forlaget Vrejlev, der udgiver bøgerne, eller forfatteren tjener én eneste krone på udgivelserne. Ingen, absolut ingen bliver lønnet i projektet. En stor tak til alle fonde og private der har støttet projektet. Vi håber alle på projektet at nye fonde og private hjælper med et økonomisk bidrag.

Et evt. overskud vil blive doneret til: ”Frihedsmuseets Venners Fond” når regnskabet gøres op af revisor Peter Mørkved, Risskov, et år efter den sidste udgivelse. Oprindelig var det meningen at serien skulle have været afsluttet efter udgivelsen af bind 6. Men på opfordring af læserne udgives der også et bind 7. 8. og 9.

BAGGRUNDEN FOR SERIEN: Min morfar og mormor samt deres to ældste sønner var yderst aktive modstandsfolk i Vendsyssel. Jeg ville blot skrive en lille bog på 30 sider om familiens modstandsarbejde. Men interessen var stor og her i 2024 er der skrevet og udgivet 4.400 sider. De 5 første bind, er hver på over 700 sider og handler om besættelsestiden i Vendsyssel, Nordjylland, Himmerland, Øst- og Vestjylland ned til Ringkøbing Amt og i lige linje over til Fredericia. Når bind 8. er kommet på boghandlernes hylder i ultimo 2025, er alle aktive våbennedkastning- pladser i hele Danmark omtalt i serien.

Der kan læses meget mere om hele projektet:

www.besaettelsenijylland.dk

I 2018 modtog forfatteren Pernille Ann Pedersen ”Niels Ebbesen medaljen” for bogen ”Vendsyssel under besættelsen”

Bøgerne kan købes eller bestilles hjem hos alle landets boghandlere og de mange internetboghandler samt på forlagets hjemmeside.

”Vendsyssel under besættelsen”. UDGIVET I 2017.
”Østjylland under besættelsen”. UDGIVET I 2019.
”Aalborg og det sydlige Nordjylland under besættelsen”. UDGIVET I 2020
”Det vestlige Nordjylland under besættelsen”. UDGIVET I 2021.
”Midt- og Vestjylland under besættelsen”. UDGIVET I 2022.
”Efterkrigstiden om hverdagen 1945-1950, del 1”. UDGIVET I 2023.
”Efterkrigstiden om hverdagen 1945-1950, del 2”. UDGIVET I 2023.

BØGERNE INDEHOLDER BESKRIVELSER OG ANTAL VÅBENNEDKASTNINGER MED KORT OVER HVER AF TOLDSTRUPS AKTIVE VÅBENNEDKASTNINGS- PLADSER I DET JYSKE. LÆS DE MANGE PRIVATE BERETNINGER LIGE FRA MIDTJYLLAND TIL SKAGEN. LÆSESTOF OM: SABOTAGER, JERNBANESABOTAGER, MODSTANDSFOLKENE, ILLEGALE BLADE, FLUGTRUTERNE TIL SVERIGE, DE TYSKE FLYGTNINGELEJRE, FRØSLEV LEJREN, KZ-LEJRE, HIPO, GESTAPO, SCHALBURGTAGER, STIKKERNE, BEFRIELSEN, POLITIET, RØDE KORS, RETSOPGØRET OG EFTERKRIGSTIDEN.