Om forfatteren

OM FORFATTEREN OG PROJEKTET

BIND 5 UDKOMMER DEN 19. SEPTEMBER 2022

 

HJÆLP MED HISTORIE INDSAMLING ANNO 2022…

DEN KOMMENDE BOG, BIND 6, DÆKKER HELE MIDT- OG NORDJYLLAND SAMT TOPPEN AF DANMARK.

Send venligst Pernille Ann Pedersen dine/jeres hverdag oplysninger, andre spændende historier og billeder om dagliglivet som du oplevede det, skal være fra perioden fra 1945 til og med nytåret 1950. Oplysninger fra alle borgere i hele det jyske område samles i en bog på over 700 sider.

Dine bidrag til danmarkshistorien behøver ikke at handle om krigen.

Alt nedskrevet om hverdagen har interesse for den kommende store bog der handler om efterkrigstiden og hvor nøjsomt vi levede efter at tyskerne havde røvet og plyndret vores land i fem år.

På nuværende tidspunkt har Pernille Pedersen udgivet 5 bind på samlet 3.618 sider om besættelsestiden i Midtjylland, Vestjylland, Nordjylland og Vendsyssel. 

Denne indsamling her drejer sig om seriens sidste bog. Bind seks afrunder og slukker for en serie på 6 bøger om besættelsestiden og hverdagen. De 6 bind tilbyder på næsten 4300 sider læsestof over 12 år.

Bind seks med folkeminderne er en bog som du/I kan bidrage til, med jeres historiske minder, udkommer i julen 2023.

Så det er ikke et minut for sent at begynde indsamlingen af historier, beretninger, fotos, blade, aviser, ugeblade, opskrifter og alt der fortæller om det almindelige hverdagsliv fra hele Kongeriget i det jyske og nordjyske.

Du kan også skrive til Pernille. MAIL: forlaget.vrejlev@gmail.com

EFTERLYSNINGERNE ER BEGYNDT DEN 18. AUGUST 2021.

SÅDAN BEGYNDTE DET HELE…

Bogen ”Vendsyssel under besættelsen” skulle have været et lille hæfte på 30 sider og kun til familien. Men ”Vendsyssel under besættelsen” blev meget, meget større end de planlagte 30 sider og beskriver nu med sine 712 sider, enorme mængder af detaljer og spændende historier om Vendsyssel i 1940-45. Indsamlingen af arkivalier er gjort af forfatteren, Pernille Pedersen, i perioden 2011 til 2017 og med hjælp fra 500 vendelboer, historikere og specialister.

Ud over mangfoldigheden af faktiske oplysninger og mange dokumenter gengives her en mængde personlige breve og rapporter, som giver bogen et dybt troværdigt, menneskeligt præg. Dette er historieskrivning, hvor store linjer kombineres med et væld af personlige beretninger om lokale aktiviteter mod den tyske besættelsesmagt i form af illegal presse, sabotage, våbenmodtagelse og kontakt med England og Sverige. Resultatet er blevet et værk, som både i dybde og bredde tegner et rigt facetteret billede af den aktive modstandskamp i Vendsyssel.

Hver udgivelse har også fået hjælp fra specialister på hver sit fagområde vedrørende besættelsestiden i Danmark.

Der er blevet skrevet om bogen at den er et overflødighedshorn af viden om Vendsyssel under besættelsen. Der ligger et enormt arbejde bag bogen, der virkeligt går i dybden med beskrivelser af både små og store begivenheder. I forgrunden står de personlige beretninger fra de mange modige vendelboer Bøgerne står stærkt sammen hinanden i det jyske. Der kan læses meget mere om hele projektets seks bind på: https://www.besaettelsenijylland.dk/” 

ALLE SEKS BIND ER SKREVET OG LAVET SOM ET RENT NON PROFIT PROJEKT OG DET ER EN LILLE HOBBY.

Bøgerne er blevet fremstillet med frivillig og gratis hjælp fra folk, der har bidraget med en håndsrækning til hvert bind i form af korrekturlæsning og indsamling af arkivalier. Hverken Forlaget Vrejlev, der udgiver bøgerne, eller forfatteren tjener en eneste krone på udgivelserne. Ingen, absolut ingen bliver lønnet i projektet.

Et evt. overskud vil blive doneret til: ”Frihedsmuseets Venners Fond” når regnskabet gøres op et år efter den sidste udgivelse, som bliver bind 6.

Måtte bøgerne blive læst som det, de er: Et minde om år i Danmarkshistorien, hvor et lille folk gik i kamp mod en overmægtig fjende for at genvinde sin frihed og sit lands ære. En kamp sammen med vore store allierede, som blev fulgt af den civiliserede verden, og som til sidst resulterede i sejr og frihed til det danske folk.

Hjemmesiden ”vendsysselunderbesaettelsen” har haft over 344.000 besøg siden 2012. I 2018 modtog forfatteren Pernille Pedersen ”Niels Ebbesen medaljen” for bogen ”Vendsyssel under besættelsen”

OM DE NYE PAP-BØGER

Når mit sidste bind (bind 6) om besættelsestiden er udkommet i sommeren 2023, begynder jeg at skrive om alt muligt andet end besættelsestiden. Fra 2024 vil mine fremtidige bøger have logoet ”PAP-BØGER” og der må gerne grines af mit logo. Det er meningen at fremtiden fra min pen bringer morsomme og lærerige spændende bøger af forskellig art. Ideer har jeg mange af.

Jeg er også åben overfor nye bogprojekter hvis I derude i samfundet har ideer, dog skal alle vide at jeg hygger mig med at skrive bøgerne, det er en hobby.

Det har været en fantastisk oplevelse og udfordring for mig at lave de 6 bind om besættelsestiden. Telefonen har til tider glødet og jeg har fået et stort netværk af hjælpsomme folk med faglig viden i alle retninger. Jeg har skrevet med et hav af søde mennesker som har vist mig den tillid at sende mig deres beretninger, historier og fotos. Hjælpen fra landets arkiver har været enorm med at skaffe informationer til de 6 udgivelser. Tak for hjælpen alle sammen.

Jeg håber også at de mange læsere der har mine udgivelser på reolen har haft glæde af dem og tak fordi I har købt mine bøger. Et evt. overskud ved salget af disse 6 udgivelser vil blive doneret til: ”Frihedsmuseets Venners Fond” et år efter at bind 6 er udkommet. Alle 6 bind er blevet skabt med frivillige hjælpere og absolut ingen har fået løn for deres indsats, heller ikke forfatteren eller forlæggeren/forlaget. Tak til projektets revisor, Peter Mørkved, der har ydet en næsten gratis hjælp siden 2017. Tak til alle fonde og private med jeres bidrag.