Bind 3: ”Aalborg og det sydlige Nordjylland under besættelsen”

DKK 348,00

Beskrivelse

”Aalborg og det sydlige Nordjylland under besættelsen” 

Bogen er på 734 sider og i A4 -størrelse. Bogen er i hardcover. Nedkastningschefen Jens Toldstrup skabte distriktsinddelingen af Midt og -Nordjylland i 1944. Bogen handler om selve Aalborg by og egnene nedefter mod Hobro og Randers.

Bogens skriveområde bevæger sig langs Limfjorden ude fra Kattegat og over til Nibe Bredning. Et andet distrikt var Hobro by og omegn, der rakte ud til Kattegat. Det var betegnet som distrikt 6a. Hobro. Distrikt 6b. Hobro havde sit udspring lidt vest for Hobro og herfra over til Lovns Bredning. I distrikt 8 er vi inde i Randers by og området syd for Randers til og med Langå. Mod vest strakte det sig over mod Viborgs ydre kanter.

 

OM BOGPAKKENS LEVERING…

Bogpakken sendes portofrit til din nærmeste GLS-Pakkeshop/udleverings sted i dit nabolag.

Har du en særlig pakkeshop du ønsker bogpakken leveret til, så skriv det venligst ved bestillingen.

Tak for din handel og rigtig god læsning.

 

MODSTANDSMANDEN KNUD CHRISTENSENS ANMELDER BOGEN:

Historie på en anden måde.

Her har vi en historieskrivning, som en kvinde af folket, en engageret og myreflittig pensionist uden fagligt autoriseret eller akademisk baggrund, har udført. Det kæmpemæssige kildemateriale er ikke blot det, som historikere med besættelsen som speciale kender til. Officielle og højst uofficielle dokumenter, korrespondancer og beretninger veksler med breve og nedskrevne erindringer fra private arkiver, som sammen med illegale blade, udklip fra aviser og tidsskrifter og et formidabelt billedmateriale danner grundlaget for et folkeligt, historisk værk af sjældent format.

Der berettes her grundigt og velinformeret om modstandskampens forskellige og ligeværdige aspekter i form af sabotage, illegal presse, våbenmodtagelse, kampen mod Gestapo, flugtruter og kontakt med England og Sverige, og bag det alt sammen skimter man i Pernille Pedersens monumentale bog de hverdagsmennesker, som skabte udenrigspolitik: tømreren og værftsarbejderen og landmanden, kontoristen og præsten, studenten og fiskeren samt de relativt få tjenestemænd blandt politibetjente og militære officerer, der fra første færd fandt deres plads i modstandsbevægelsen. Og kvinderne, naturligvis. Både de, som var aktive i første linje, og den hjemmefront, som på mange måder skabte grundlag for, at mænds og sønners aktiviteter kunne udfoldes. Uden krigssejlernes indsats og den modstandsbevægelse, som op til den 29. aug. 1943 fremkaldte regeringens officielle brud med besættelsesmagten, og som målbevidst fortsatte kampen, var krigen endt med, at Danmark endegyldigt var blevet regnet som Nazi-Tysklands allierede. 

Knud Christensen (f. 1925), tidl. modstandsmand og kz-fange.

Med venlig hilsen

FORLAGET VREJLEV

 


 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Bind 3: ”Aalborg og det sydlige Nordjylland under besættelsen””

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *