“Det vestlige Nordjylland under besættelsen”

DKK 299,00

Beskrivelse

”DET VESTLIGE NORDJYLLAND UNDER BESÆTTELSEN”

OM BOGPAKKENS LEVERING…

Ønsker du at bogpakken leveres til din hoveddør bedes du venligst skrive det i feltet ”Yderligere information og bemærkninger til ordren”. Det felt kommer frem når du går til kassen. Her kan du skrive bemærkninger vedrørende din ordre. Måske ønsker du at forfatteren skal skrive en hilsen i bogen. Står der ikke noget i feltet om bemærkninger sendes din bogpakke automatisk til din nærmeste GLS -pakkeudlevering.

FORLAGET VREJLEV
sender desværre ikke bøger til udlandet.
Ej heller til Færøerne og Grønland

OBS…

Husk venligst at læse dette så du får dig en nem og hurtig bestilling…
Husk at bruge det rigtige betalingskort.
Husk at udfylde alle rubrikker der er markeret med en rød stjerne.
Husk at sætte kryds ved ”Jeg har læst og accepterer webshoppens vilkår og betingelser”.
Husk at det er kun en maskine og glemmer du noget, så går der kludder i din bestilling og du bliver afvist.
Tak fordi du læste denne lille hilsen og god handel..

 

Bogen er på 706 sider og i A4 -størrelse.
Bogen er i hardcover.
Bogen handler om det område der ses på bogens forside.

Den kendte nordjyske forfatter, Bjarne Nielsen Brovst skriver om bogen:

”Det har været med stor interesse og spænding, jeg har fulgt tilblivelsen af dette storværk om “Det vestlige Nordjylland under besættelsen”, et værk, der munder ud i 6 bind på ca. 700 sider hver. Læseren får en indføring i perioden i Nordjyllands historie på en fængslende og medlevende måde. Der bliver åbnet for nye vinkler og detaljer, som ikke tidligere har været samlet på et sted. Derfor en stor tak, fordi jeg blev opfordret til at bidrage lidt til dette storslåede og velredigerede værk!  Bjarne Nielsen Brovst, den 18. maj 2021, forfatter, tidl. foredragsholder, tidl. forstander”.

Modstandsmandens søn, Kris Dissing skriver om bogen:

Her er plads til den gode historie, detaljen og det store overblik. Pernille Pedersen fortsætter i 4. bind om besættelsestidens historie i det spor, som de 3 foregående udgivelser har udstukket. Det er et skatkammer af kildemateriale bestående af officielle skrivelser, dokumenter og korrespondancer samt billeder og et anseeligt antal personlige beretninger, der levendegør og fastholder de vilkår og den dagligdag, som prægede ”de 5 onde år” i Vesthimmerland, Salling, Thy og Hanherred samt på Mors.

Vi læser bl.a. om jernbanesabotagen, fortalt af sabotøren selv, føler den fortættede stemning, nervøsiteten og spændingen, når modtagefolkene i mørket venter på flyet, der skal nedkaste containere med våben og andet nyttigt materiel, føler med de 32 fiskerfamilier, der blev evakueret fra Hanstholm til Hirtshals, da Hanstholm skulle være base for vigtige tyske kanonstillinger. Bogen redegør for ledelsesstrategier og ledelsesproblemer, politiets stilling og indsats, de illegale blade, kampen mod Gestapo og den øvrige tyske besættelsesmagt med risiko for at miste livet. Der fortælles om sympatisører og ”tyskertøser”, og dagligdagen med rationeringsmærker og mangel på stort set alt beskrives indgående. Bogen lever i høj grad op til, at det er en fortælling fra nordvestjyderne og Pernille Pedersen til os alle sammen.

Jeg er tidligere skoleleder og lærer og har sammen med andre skrevet flere bøger om lokalhistorien i Dronninglund Kommune. Jeg er søn af provst Søren Dissing, der var præst ved Vrejlev Kirke i Vendsyssel. Min far var meget aktiv i modstandskampen som delingsfører/overgruppefører, logivært og kontaktperson til den illegale presse. Han deltog aktivt ved nedkastningerne på de lokale modtagepladser og måtte flere gange ”gå under jorden”.

 

HJÆLP MED DIN HISTORIE
SKRIV OM DIN HVERDAG FRA 1950 TIL 1960 TIL BIND 7.
HAR DU LIDT TID TILOVERS TIL BIND 7 og ønsker du at skrive dine erindringer til en ny spændende bog, bør du kontakte forfatteren Pernille Ann Pedersen omkring dine hverdagsoplevelser, andre spændende historier fra dine gemmer. Indsamlingsperioden er nu nået til periode fra 1950 til 1960. Din/jeres historie/beretning behøves IKKE at handle om besættelsestiden eller krig generelt. Du må skrive op til 30 sider og gerne foto og tegninger med. Det er meget nemmere end du tror.

DEADLINE ER JULEAFTEN 2023.

MAJ 2023. På nuværende tidspunkt har Pernille Ann Pedersen snart udgivet 6 bind på samlet 4.400 sider. Dette store værk, hele serien begynder i 1940 da Danmark blev besat af tyskerne.
De 6 første bind er hver enkelt udgivelse på over 700 sider og handler om besættelsestiden i Vendsyssel, hele Nordjylland, Himmerland, Øst- og Vestjylland ned til Ringkøbing Amt og i lige linje over til Fredericia.

DET ER VIGTIGT. Når der skal indsamles beretninger og historier fra det danske folk, er det ikke et minut for sent at begynde indsamlingen nu.
Tiden løber hurtigt, for hurtigt- og lige med ét er vi nogle gamle nedslidte kroppe der sidder i gyngestolen og drømmer tilbage på de gode gamle dage. Alle disse minder skal vores efterkommere også have mulighed for at læse, SÅ NU skal indsamles historier, beretninger, fotos, aviser og blade fra hele landet og det hele samles i en bog på over 700 sider. Du skriver alt det ned du ønsker at dele med hele Danmark. Skriv så godt du kan for vores korrekturlæser skal nok finde de grammatikfejl vi alle laver.

Bind 7. udgives i 2024 og dækker denne gang hele Danmark.

Har du oplysninger så ring venligst til forfatteren på 28.91.13.90.

Du kan også skrive til Pernille. MAIL: forlaget.vrejlev@gmail.com

SÅDAN BEGYNDTE DET HELE…

OM DEN FØRSTE BOG. Bogen ”Vendsyssel under besættelsen” skulle have været et lille hæfte på 30 sider og kun til familien. Men ”Vendsyssel under besættelsen” blev meget, meget større end de planlagte 30 sider og beskriver nu med sine 712 sider, enorme mængder af detaljer og spændende historier om Vendsyssel i 1940-45.
Indsamlingen af arkivalier til den første udgivelse er gjort af forfatteren, Pernille Ann Pedersen, i perioden 2011 til 2017 og med hjælp fra 500 vendelboer, historikere og specialister.
Ud over mangfoldigheden af faktiske oplysninger og mange dokumenter gengives her en mængde personlige breve og rapporter, som giver bogen et dybt troværdigt, menneskeligt præg. Dette er historieskrivning, hvor store linjer kombineres med et væld af personlige beretninger om lokale aktiviteter mod den tyske besættelsesmagt i form af illegal presse, sabotage, våbenmodtagelse og kontakt med England og Sverige. Resultatet er blevet et værk, som både i dybde og bredde tegner et rigt facetteret billede af den aktive modstandskamp i Vendsyssel.

OM ALLE UDGIVELSER…
Hver udgivelse har også fået hjælp fra specialister på hver sit fagområde vedrørende besættelsestiden i Danmark.
Der er blevet skrevet om serien at den er et overflødighedshorn af viden om besættelsen. Der ligger et enormt arbejde bag bøgerne, der virkeligt går i dybden med beskrivelser af både små og store begivenheder.
I forgrunden står de mange personlige historier og beretninger fra de modige modstandsfolk hvordan de oplevede besættelsestiden.
Bøgerne står stærkt sammen om modstandskampen i det jyske.
Der kan læses meget mere om hele projektet:

www.besaettelsenijylland.dk

DE 6 FØRSTE BIND ER SKREVET OG LAVET SOM ET RENT NON PROFIT PROJEKT OG DET ER EN LILLE HOBBY.
Bøgerne er blevet fremstillet med frivillig og gratis hjælp fra folk, der har bidraget med en håndsrækning til hvert bind i form af korrekturlæsning og indsamling af arkivalier. Hverken Forlaget Vrejlev, der udgiver bøgerne, eller forfatteren tjener én eneste krone på udgivelserne. Ingen, absolut ingen bliver lønnet i projektet. En stor tak til alle fonde og private.
Et evt. overskud vil blive doneret til: ”Frihedsmuseets Venners Fond” når regnskabet gøres op et år efter den sidste udgivelse, som bliver bind 6.
Måtte bøgerne blive læst som det, de er: Et minde om år i Danmarks historie – år, hvor et lille folk gik i kamp mod en overmægtig fjende for at genvinde sin frihed og sit lands ære. En kamp sammen med vore store allierede, som blev fulgt af den civiliserede verden, og som til sidst resulterede i sejr og frihed til det danske folk.

I 2018 modtog forfatteren Pernille Pedersen ”Niels Ebbesen medaljen” for bogen ”Vendsyssel under besættelsen”

Fotoet er fra bogreceptionen for det første værk: ”Vendsyssel under besættelsen”. Receptionen blev holdt på Vrejlev Kloster i Vendsyssel i 2017. På billedet holder godsejerfruen, fru. Holst, en engelsk faldskærm frem for den ældre generation der husker tiden. Min morfar og hans modstandsgruppe var ude og modtage våben ca. 21 gange på markerne i Østvendsyssel. Lige netop faldskærmen på billedet har min morfar modtaget en mørk nat ude på våbenmodtagepladsen i 1944/45. Min morfars gruppe gemte våben og sprængstoffer i Vrejlev Klosters staklade, godsejeren deltog selv. Den blå silke faldskærm på billedet har ligget på loftet i Vrejlev Kloster i over 77 år og er stadig i fin stand.

Bøgerne kan købes eller bestilles hjem hos alle landets boghandlere og de mange internetboghandler samt på forlagets hjemmeside og webshop.: www.besaettelsenijylland.dk

 

 

 

 

 

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde ““Det vestlige Nordjylland under besættelsen””

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *