Bind 6: Efterkrigstiden fra hverdagen 1945-1950

DKK 0,00

Ikke på lager

Beskrivelse

HJÆLP BIND 6

Send venligst Pernille Ann Pedersen dine/jeres hverdagsoplysninger, andre spændende historier og billeder om dagliglivet som du oplevede det, skal være fra perioden fra 1945 til og med nytåret 1950. Oplysninger fra alle borgere i hele det jyske område samles i en bog på over 700 sider. Dine bidrag til danmarkshistorien behøver ikke at handle om krigen.

Alt nedskrevet om hverdagen har interesse for den kommende store bog der handler om efterkrigstiden og hvor nøjsomt vi levede efter at tyskerne havde røvet og plyndret vores land i fem år.

ET GODT RÅD OM AT SKRIVE TIL BIND 6

SKRIV, SKRIV, SKRIV vi retter bagefter… Det lærte jeg af en meget kendt dansk forfatter for flere år siden… Som hun sagde: ”Pernille skriv løs og ret bagefter. Det virker bare”.

DEL OP I ÅR

Skriv alt ned og en smart måde at få det hele skrevet ned på, er at dele det op i sektioner med hvert sit år. Så er det nemt at tilføje noget når fortælleren kommer i tanke om oplevelserne. For bare vent og se, jeg får ret.

Der kommer en masse ud af jeres samtaler med fortælleren efterhånden som der fortælles og man bliver forbløffet over hvad ens hoved lige pludselig har rummet, det sker hver gang en familie hjælper projektet.

Husk at fortællinger om hverdagen er yderst vigtig for bøgerne.

Hverdagen kan være: Skolegangen, påske, pinse og jul, om tøjet, transport, sorger og glæder, om maden, om arbejdet, om familiehygge om aften, der var jo ikke Tv.

På nuværende tidspunkt har Pernille Pedersen udgivet 5 bind på samlet 3.618 sider om besættelsestiden i Midtjylland, Vestjylland, Nordjylland og Vendsyssel.

Denne folkeminde indsamling her drejer sig om seriens sidste bog. Bind seks afrunder og slukker for en serie på 6 bøger om besættelsestiden og hverdagen.

De 6 bind tilbyder på næsten 4300 sider læsestof til mange måneder.

Bind seks med folkeminderne er en bog som du/I kan bidrage til, med jeres historiske minder, udkommer i sommeren 2023.

Så det er ikke et minut for sent at begynde indsamlingen af historier, beretninger, fotos, blade, aviser, ugeblade, opskrifter og alt der fortæller om det almindelige hverdagsliv fra det Midt- vestjyske og nordjyske.

Deadline bliver julen 2022.

TAK FORDI DU/I VIL HJÆLPE PROJEKTET.

Du kan skrive til Pernille. MAIL: forlaget.vrejlev@email.dk

Deadline for bind 6 er i år 2022 til jul.

INDSAMLINGEN TIL BIND 6 ER BEGYNDT DEN 18. AUGUST 2021.

SÅDAN BEGYNDTE DET HELE…

Bogen ”Vendsyssel under besættelsen” skulle have været et lille hæfte på 30 sider og kun til familien. Men ”Vendsyssel under besættelsen” blev meget, meget større end de planlagte 30 sider og beskriver nu med sine 712 sider, enorme mængder af detaljer og spændende historier om Vendsyssel i 1940-45. Indsamlingen af arkivalier er gjort af forfatteren, Pernille Pedersen, i perioden 2011 til 2017 og med hjælp fra 500 vendelboer, historikere og specialister.

Ud over mangfoldigheden af faktiske oplysninger og mange dokumenter gengives her en mængde personlige breve og rapporter, som giver bogen et dybt troværdigt, menneskeligt præg. Dette er historieskrivning, hvor store linjer kombineres med et væld af personlige beretninger om lokale aktiviteter mod den tyske besættelsesmagt i form af illegal presse, sabotage, våbenmodtagelse og kontakt med England og Sverige. Resultatet er blevet et værk, som både i dybde og bredde tegner et rigt facetteret billede af den aktive modstandskamp i Vendsyssel.

Hver udgivelse har også fået hjælp fra specialister på hver sit fagområde vedrørende besættelsestiden i Danmark.

Der er blevet skrevet om bogen at den er et overflødighedshorn af viden om Vendsyssel under besættelsen. Der ligger et enormt arbejde bag bogen, der virkeligt går i dybden med beskrivelser af både små og store begivenheder. I forgrunden står de personlige beretninger fra de mange modige vendelboer Bøgerne står stærkt sammen hinanden i det jyske. Der kan læses meget mere om hele projektets seks bind på: https://www.besaettelsenijylland.dk/” 

ALLE SEKS BIND ER SKREVET OG LAVET SOM ET RENT NON PROFIT PROJEKT OG DET ER EN LILLE HOBBY FOR PERNILLE ANN PEDERSEN.

Bøgerne er blevet fremstillet med frivillig og gratis hjælp fra folk, der har bidraget med en håndsrækning til hvert bind i form af korrekturlæsning og indsamling af arkivalier. Hverken Forlaget Vrejlev, der udgiver bøgerne, eller forfatteren tjener en eneste krone på udgivelserne. Ingen, absolut ingen bliver lønnet i projektet.

Et evt. overskud vil blive doneret til: ”Frihedsmuseets Venners Fond” når regnskabet gøres op et år efter den sidste udgivelse, som bliver bind 6.

Måtte bøgerne blive læst som det, de er: Et minde om år i Danmarks historie – år, hvor et lille folk gik i kamp mod en overmægtig fjende for at genvinde sin frihed og sit lands ære. En kamp sammen med vore store allierede, som blev fulgt af den civiliserede verden, og som til sidst resulterede i sejr og frihed til det danske folk.

Hjemmesiden ”vendsysselunderbesaettelsen” har haft over 344.000 besøg siden 2012. I 2018 modtog forfatteren Pernille Pedersen ”Niels Ebbesen medaljen” for bogen ”Vendsyssel under besættelsen”

 

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Bind 6: Efterkrigstiden fra hverdagen 1945-1950”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *