Bind 6: Folkeminder om hverdagen

DKK 0,00

Ikke på lager

Beskrivelse

HJÆLP MED FOLKEMINDE INDSAMLIG ANNO 2021…

LANDSDÆKKENDE HISTORISK HJÆLP SØGES I BEFOLKNINGEN TIL EN NY SPÆNDENDE BOG.

Dine hverdagsoplysninger, andre spændende historier og billeder om dagliglivet som du oplevede det, skal være fra perioden fra 1945 til og med nytåret 1950.

Oplysninger fra alle borgere i hele Danmark samles i en bog på over 700 sider.

Dine bidrag til danmarkshistorien behøver ikke at handle om krigen. Alt nedskrevet om hverdagen har interesse for den kommende store bog der handler om efterkrigstiden og hvor nøjsomt vi levede efter at tyskerne havde røvet og plyndret vores land i fem år.

Denne folkeminde indsamling drejer sig om seriens sidste bog.

Bind seks afrunder og slukker for en serie på 6 bøger om besættelsestiden og hverdagen.

De 6 bind tilbyder på næsten 4300 sider læsestof over 12 år.

Bind seks med folkeminderne er en landsdækkende bog som du/I kan bidrage til, med jeres historiske minder, udkommer i julen 2023.

Så det er ikke et minut for sent at begynde indsamlingen af historier, beretninger, fotos, blade, aviser, ugeblade, opskrifter og alt der fortæller om det almindelige hverdagsliv fra hele Kongeriget.

Ring til forfatteren, Pernille Pedersen, med dine oplysninger.

Pernille, er klar ved forlagets telefonen:  26.46.96.76 hver dag

mellem kl. 10.00 og kl. 17.00.

Du kan også skrive til Pernille, MAIL: forlaget.vrejlev@email.dk 

De 4 første udgivelser fortælles der om på denne hjemmeside: https://www.besaettelsenijylland.dk/

FOKEMINDE EFTERLYSNINGERNE ER BEGYNDT DEN 18. AUGUST 2021.

SÅDAN BEGYNDTE DET HELE…

Bogen ”Vendsyssel under besættelsen” skulle have været et lille hæfte på 30 sider og kun til familien. Men ”Vendsyssel under besættelsen” blev meget, meget større end de planlagte 30 sider og beskriver nu med sine 712 sider, enorme mængder af detaljer og spændende historier om Vendsyssel i 1940-45. Indsamlingen af arkivalier er gjort af forfatteren, Pernille Pedersen, i perioden 2011 til 2017 og med hjælp fra 500 vendelboer, historikere og specialister.

Ud over mangfoldigheden af faktiske oplysninger og dokumenter gengives her en mængde personlige breve og rapporter, som giver bogen et dybt troværdigt, menneskeligt præg. Dette er historieskrivning, hvor store linjer kombineres med et væld af personlige beretninger om lokale aktiviteter mod den tyske besættelsesmagt i form af illegal presse, sabotage, våbenmodtagelse og kontakt med England og Sverige. Resultatet er blevet et værk, som både i dybde og bredde tegner et rigt facetteret billede af den aktive modstandskamp i Vendsyssel.

Tidligere modstandsmand og Kz-fange, Knud Christensen fra Hirtshals skrev om ”Vendsyssel under besættelsen” i 2017: ”På egne og modstandsbevægelsens vegne giver jeg dette pragtfulde og værdifulde værk de bedste anbefalinger og den største anerkendelse. Ved hjælp af tekst, dokumenter og fine billeder beskriver bogen på en forståelig, indgående og fyldestgørende måde om frihedskampen mod den tyske besættelsesmagt i Vendsyssel. Pernille Pedersen har flittigt, roligt og vedholdende søgt den viden og de arkivalier og kontakter, som er baggrunden for dette fine resultat”. Bogen indeholder et meget fyldigt navneregister.

Hver udgivelse har også fået hjælp fra specialister på hver sit fagområde vedrørende besættelsestiden i Danmark. Der er blevet skrevet om bogen at den er et overflødighedshorn af viden om Vendsyssel under besættelsen. Der ligger et enormt arbejde bag bogen, der virkeligt går i dybden med beskrivelser af både små og store begivenheder. I forgrunden står de personlige beretninger fra de mange modige vendelboer Bøgerne står stærkt sammen hinanden i det jyske. Der kan læses meget mere om hele projektets seks bind på: https://www.besaettelsenijylland.dk/”  

ALLE SEKS BIND ER SKREVET OG LAVET SOM ET RENT NON PROFIT PROJEKT OG DET ER EN LILLE HOBBY.

Bøgerne er blevet fremstillet med frivillig og gratis hjælp fra folk, der har bidraget med en håndsrækning til hvert bind i form af korrekturlæsning og indsamling af arkivalier. Hverken Forlaget Vrejlev, der udgiver bøgerne, eller forfatteren tjener en eneste krone på udgivelserne. Ingen, absolut ingen bliver lønnet i projektet. Et evt. overskud vil blive doneret til: ”Frihedsmuseets Venners Fond” når regnskabet gøres op et år efter den sidste udgivelse, som bliver bind 6.

Måtte bøgerne blive læst som det, de er: Et minde om år i Danmarks historie – år, hvor et lille folk gik i kamp mod en overmægtig fjende for at genvinde sin frihed og sit lands ære. En kamp sammen med vore store allierede, som blev fulgt af den civiliserede verden, og som til sidst resulterede i sejr og frihed til det danske folk.

Hjemmesiden ”vendsysselunderbesaettelsen” har haft over 344.000 besøg siden 2012. I 2018 modtog forfatteren Pernille Pedersen ”Niels Ebbesen medaljen” for bogen ”Vendsyssel under besættelsen”

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Bind 6: Folkeminder om hverdagen”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *