Distrikt 2

Klik på billederne og du får dem i stor størrelse
Pladser i Vestvendsyssel
Nedkastningspladsen ved Udholm. Kort: Søren Flensted.
Nedkastningspladsen ved Kalkstens Fabrikken. Kort: Søren Flensted.
Nedkastningspladsen ved Dyrehave Bakke. Kort: Søren Flensted.
Nedkastningspladsen ved Saltum. Kort: Søren Flensted.
Nedkastningspladsen ved Rævhede. Kort: Søren Flensted.
Kortet er fra “Kort og Matrikelstyrelsen” 2005 udgaven. Her ses distrikterne 1 + 2. Den skillelinje der er lavet på kortet ovenover, er lavet i forbindelse med råd fra flere eksperter. Den er også udarbejdet ud fra telegrammerne fra lederne i begge distrikter. Alt er med forbehold.
Modstandsgrupperne i Sydvestvendsyssel, Distrikt 2. 
Området i det sydvestlige Vendsyssel kaldtes “Distrikt 2, Vendsyssel” og det strakte sig fra Saltum i nord, i næsten lige linje over til Brønderslev. Distriktet forsatte i en lige linje mod Nørresundby. Dette var skillelinjen mellem distrikt 1 og distrikt 2 Vendsyssel som var langs og vest for den gamle Aalborg Landevej. Distrikt 2 strakte sig over mod vest til Fjerritslev langs Limfjorden.  
Hvorfor er der ikke kort over alle pladserne og mere historie fra grupperne i distrikt 2, Fjerritslev i Vendsyssel? 
SVAR: Hvad angår kort over pladserne i hele D2, skyldtes dette, at i de fem år der er gået med at lave bogen “Vendsyssel under besættelsen” og 4 år med denne hjemmeside, har der blandt mange vendelboer på denne hjemmeside, været en livlig debat om: Hvor ender Vendsyssel? 
SVAR: Der var 99% enighed om at Vendsyssel ender øst for Brovst ved bygrænsen. 
Alle datoer for nedkastningerne i Sydvestvendsyssel, fotos, beretninger, historier om grupperne i distrikt 2, Fjerritslev, kan ses og læses i den kommende bog i 2017.