Øvrige pladser

Øvrige pladser og ventepladser i Vendsyssel.  
“Dybro”  
Toldstrups Danske nr. 100 og fik kode navnet ”William” Pladsen lå Ca. 7 km. Syd for Tolne. Pladsen skulle betjenes af folk fra Frederikshavn. Pladsen blev aldrig nævnt i radioen og pladsen kom aldrig i brug. 
“Hytten”  
Denne nedkastningsplads havde i Toldstrups Pladsbøger nr. 132. Pladsen lå ca. 8-9 km.  sydøst for Sæby og ca. 8-9 km. Sydøst fra Dybvad. Pladsen havde ikke fået et kodenavn og der blev ikke fortaget nogen nedkastnings forsøg på pladsen. Pladsen er med højeste sandsynlighed en venteplads eller måske ikke godkendt af SOE i England. 
“Vester Mellerup”  
Toldstrups Danske nr. 281. Ca. 10 km. Nord for Brønderslev. Intet kodenavn nævnt i Toldstrups Pladsbog. Pladsen blev godkendt og meldt klar til modtagelser. Men kort efter godkendelse og klar melding af pladsen kom befrielsen. 
“Hammelmose”  
Toldstrups nr. 145. Ca. 6-8 km øst for Brønderslev. Pladsen blev ikke anvendt og var angiveligt en venteplads. 
Lidt om nedkastningspladserne i Vendsyssel. 
Den første nedkastningsplads der blev nedkastet våben på i Vendsyssel hed Magersholt. 
Toldstrups pladsbøger fra Rigsarkivet givet så præcise oplysninger som arkivalierne tillader det. 
Der er ikke skrevet meget om de ventepladser der var i Vendsyssel. Ventepladserne var i det tilfælde at der KUNNE have været behov for hurtig ekstra forsyninger fra England. Ventepladserne kunne også bruges i tilfælde af en anden plads blev opdaget af tyskerne eller lokale nysgerrige danskere som også var et stort problem landet over, hvor der modtaget våben fra de allierede. Sladder var også en modstandsbevægelsen fjender. 
Et andet underligt ord er “Tabejam alias (Tj)” i forbindelse med det engelske plads nummer. Englænderne brugte “Deres” numre og herhjemme bugte Toldstrup sine danske pladsnumre. Det kan godt give forvirring nu til dags. 
I både Danmark og i England brugtes der det samme generalstabskort 1:100.000, fra 1943 til 1945, når der blev fundet og omtalt nye nedkastningspladser. På den måde var det meget nemmere i korrespondancen mellem Toldstrup og SOE i England at finde nøjagtig de samme modtagepladsers placeringer rundt om i Jylland. Modtagepladser hedder nedkastningspladser alt efter hvad en selv mener korrekt, men det er det samme.  
Kodeord/kodenavn på pladserne var for at sikre sig at der blev nedkastet på den rigtige plads. Men fejl skete der, og dette skyldtes den korte indøvningen med nedkastninger.