“Vendsyssel under besættelsen”

DKK 348,00

Beskrivelse

BOGEN: “VENDSYSSEL UNDER BESÆTTELSEN”

Levering.

Ønsker du at bogpakken leveres til din hoveddør bedes du venligst skrive det i feltet ”Yderligere information og bemærkninger til ordren”. Det felt kommer frem når du går til kassen. Her kan du skrive bemærkninger vedrørende din ordre. Måske ønsker du at forfatteren skal skrive en hilsen i bogen. Står der ikke noget i feltet om bemærkninger sendes din bogpakke automatisk til din nærmeste GLS -pakkeudlevering.

OBS…

Husk venligst at læse dette så du får dig en nem og hurtig bestilling…
Husk at bruge det rigtige betalingskort.
Husk at udfylde alle rubrikker der er markeret med en rød stjerne.
Husk at sætte kryds ved ”Jeg har læst og accepterer webshoppens vilkår og betingelser”.
Husk at det er kun en maskine og glemmer du noget, så går der kludder i din bestilling og du bliver afvist.

Tak fordi du læste denne lille hilsen og god handel.

En tung krabat holder 4 -års fødselsdag den 4. august og har over 75 år i sit indre. Med sine næsten 3 kilo læsestof og sine cirka 2.500 solgte eksemplarer genudkommer bogen ”Vendsyssel under besættelsen” nu i 5. oplag. Der er solgt over 7 tons bøger af denne udgivelse. Hvis alle bøgerne lægges oven på hinanden, ville højden af denne stabel blive ca. 2 gange Aalborg Tårnets højde. En bogreol på over 100 meter ville knap kunne rumme dem. Sammenlagt indeholder de 2.500 bøger 1.770.000 bogsider. Blev alle siderne fra bøgerne lagt ud på jorden, ville de fylde over 250 fodboldbaner. Sammenlagt er der over ½ milliard ord på alle disse bogsider.

Anbefalinger af bogen ”Vendsyssel under besættelsen” Mangfoldigheden af faktiske oplysninger og dokumenter gengives her en mængde personlige breve og rapporter, som giver bogen et dybt troværdigt, menneskeligt præg. Dette er historieskrivning, hvor store linjer kombineres med et væld af personlige beretninger om lokale aktiviteter mod den tyske besættelsesmagt i form af illegal presse, sabotage, våbenmodtagelse og kontakt med England og Sverige. Resultatet er blevet et værk, som både i dybde og bredde tegner et rigt facetteret billede af den aktive modstandskamp i Vendsyssel.

Af tidligere modstandsmand Knud Christensen. I foråret 2012 blev jeg præsenteret for Pernille Pedersens ønsker og planer om at skrive en beretning om besættelsestiden i Vendsyssel med udgangspunkt i ”Harkengruppen”, hvor hendes morfar var gruppeleder. Siden har disse planer bredt sig som ringe i vandet. Resultatet er dette omfattende og veldokumenterede værk skrevet på baggrund af et meget stort kildemateriale bestående af officielle skrivelser, dokumenter og korrespondancer samt private breve og erindringer fra ”de 5 onde år”. Her er alt, hvad enhver vendelbo bør have i sin ”bagage” for at kende en mørk og dramatisk del af sin hjemstavns historie.  Andre kan roligt læse med om tyskernes grusomheder og undertrykkelse og om kvinder og mænd, der satte hele deres tilværelse ind på at bekæmpe besættelsesmagten med alle midler. Det handler om mod, frygt, list, svig, sejre, nederlag, had og glæde.

Af Kris Dissing. Jeg blev for år tilbage kontaktet af Pernille Pedersen, som spurgte, om jeg ville give hende adgang til mit materiale om våbennedkastninger i Vendsyssel, idet hun var begyndt at skrive en bog om besættelsestiden i Vendsyssel. Vel egentligt Harkenområdet i første omgang, men det greb om sig. Jeg gav hende adgang til materialet og har siden fået tilsendt manuskriptet. Jeg synes, at hun har begået en bog, som er læseværdig, og som det store flertal kan blive klogere af at læse.

Af Søren Flensted. “Airwar over Denmark” På egne og modstandsbevægelsens vegne giver jeg dette pragtfulde og værdifulde værk de bedste anbefalinger og den største anerkendelse. Ved hjælp af tekst, dokumenter og fine billeder beskriver bogen på en forståelig, indgående og fyldestgørende måde om frihedskampen mod den tyske besættelsesmagt i Vendsyssel. Pernille Pedersen har flittigt, roligt og vedholdende søgt den viden og de arkivalier og kontakter, som er baggrunden for dette fine resultat.

Af Annie Langberg, modstandskvinde og kurer i Toldstrupstaben. Den sidst nye udgivelse i serien på i alt 6 besættelsesbøger udkom for 5 uger siden og det var bind 4. ”Det vestlige Nordjylland under besættelsen”

Den 4. august 2017 udkom den nye store bog om ”Vendsyssel under besættelsen” Bogen beskriver med sine 712 sider, enorme mængder af detaljer og spændende historier om Vendsyssel i 1940-45. Indsamlingen er gjort af forfatteren, Pernille Pedersen, gennem fem år med hjælp fra 500 vendelboer, historikere og specialister. ”Ud over mangfoldigheden af faktiske oplysninger og dokumenter gengives her en mængde personlige breve og rapporter, som giver bogen et dybt troværdigt, menneskeligt præg. Dette er historieskrivning, hvor store linjer kombineres med et væld af personlige beretninger om lokale aktiviteter mod den tyske besættelsesmagt i form af illegal presse, sabotage, våbenmodtagelse og kontakt med England og Sverige. Resultatet er blevet et værk, som både i dybde og bredde tegner et rigt facetteret billede af den aktive modstandskamp i Vendsyssel. Tidligere modstandsmand Knud Christensen.”  Annie Langberg, modstandskvinde og kurer i Toldstrupstaben fra 1944 skriver om bogen i 2017:  ”På egne og modstandsbevægelsens vegne giver jeg dette pragtfulde og værdifulde værk de bedste anbefalinger og den største anerkendelse. Ved hjælp af tekst, dokumenter og fine billeder beskriver bogen på en forståelig, indgående og fyldestgørende måde om frihedskampen mod den tyske besættelsesmagt i Vendsyssel. Pernille Pedersen har flittigt, roligt og vedholdende søgt den viden og de arkivalier og kontakter, som er baggrunden for dette fine resultat. Bogen indeholder et meget fyldigt navneregister.”

 

 

 

 

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde ““Vendsyssel under besættelsen””

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *