Bind 7: ”OM DANSKERNES HVERDAG 1950 – 1960”

Beskrivelse

OM BIND 7. Der arbejdes på bogen nu, og der skrives og skrives.

Har du en historie, nogle erindringer eller beretninger, kan du stadig nå at sende dit materiale til forfatteren inden den 1. marts 2024 hvor der er deadline for bind 7. Muligvis udkommer bogen allerede til juni, ellers bliver udgivelsen efter sommerferien 2024.

ALLE KAN DELTAGE MED AT SKRIVE EN HISTORIE OM HVERDAGEN
FRA 1950 TIL 1960…

Ønsker du at hjælpe med at skrive om dine, måske de ældres historier i familiens erindringer til en ny spændende stor bog.

Måske er du for ung til at huske ”noget” (det siger mange) men så kender du sikkert nogle i din omgangskreds, der ønsker at skrive om deres helt almindelige hverdagsoplevelser. Der kan skrives historier om:

Din skolegang, skoleudflugterne, dit kvarter, din barndomsgade, hvordan I holdt jul, fester, konfirmationer, sommerferier, din elevtid, din første bil, om erhvervslivet, landbruget, skoler, havnen, kort og godt skriv alt om hverdagen til det kommende bind 7. Indsamlingsperioden er nu nået fra 1950 til 1960 og der indsamles fra hele landet. Skriv lige fra hjertet. Du/I må skrive op til 30 sider. Har du foto og tegninger er det super.
Det er meget nemmere, end du tror.

DET ER VIGTIGT.

Tiden løber hurtigt, for hurtigt- og lige med ét er vi nogle gamle nedslidte kroppe, der sidder i gyngestolen og drømmer tilbage på de gode gamle dage. Alle disse minder skal vores efterkommere også have mulighed for at læse, SÅ NU skal der indsamles historier, beretninger, fotos, aviser og blade fra hele landet og det hele samles i en stor bog.

Du kan skrive direkte til forfatteren på: forlaget.vrejlev@gmail.com

SERIEN ER LAVET SOM ET RENT NON PROFIT PROJEKT.

Hverken Forlaget Vrejlev, der udgiver bøgerne, eller forfatteren tjener én eneste krone på udgivelserne. Ingen, absolut ingen bliver lønnet i projektet. En stor tak til alle fonde og private. Et evt. overskud vil blive doneret til: ”Frihedsmuseets Venners Fond” når regnskabet gøres op et år efter den sidste udgivelse, som bliver bind 9. Oprindelig var det meningen at serien skulle have været afsluttet efter udgivelsen af bind 6. Men på opfordring af læserne udgives der også et bind 8 og 9 om ”Hverdagen i Danmark”.

BAGGRUNDEN FOR SERIEN: Min morfar og mormor samt deres to ældste sønner var yderst aktive modstandsfolk i Vendsyssel. Jeg ville blot skrive en lille bog på 30 sider om familiens modstandsarbejde. Men interessen var stor og her i 2024 er der skrevet og udgivet 4.400 sider. De 5 første bind, er hver på over 700 sider og handler om besættelsestiden i Vendsyssel, Nordjylland, Himmerland, Øst- og Vestjylland ned til Ringkøbing Amt og i lige linje over til Fredericia.

Der kan læses meget mere om hele projektet:

www.besaettelsenijylland.dk

I 2018 modtog forfatteren Pernille Ann Pedersen ”Niels Ebbesen medaljen” for bogen ”Vendsyssel under besættelsen”

Bøgerne kan købes eller bestilles hjem hos alle landets boghandlere og de mange internetboghandler samt på forlagets hjemmeside.

”Vendsyssel under besættelsen”. UDGIVET I 2017.
”Østjylland under besættelsen”. UDGIVET I 2019.
”Aalborg og det sydlige Nordjylland under besættelsen”. UDGIVET I 2020.
”Det vestlige Nordjylland under besættelsen”. UDGIVET I 2021.
”Midt- og Vestjylland under besættelsen”. UDGIVET I 2022.
”Efterkrigstiden om hverdagen 1945-1950, del 1”. UDGIVET I 2023.
”Efterkrigstiden om hverdagen 1945-1950, del 2”. UDGIVET I 2023.

BØGERNE INDEHOLDER BESKRIVELSER OG ANTAL NEDKASTNINGER MED KORT OVER HVER AF TOLDSTRUPS AKTIVE VÅBENMODTAGEPLADSER I DET JYSKE. LÆS DE MANGE PRIVATE BERETNINGER LIGE FRA MIDTJYLLAND TIL SKAGEN. LÆSESTOF OM: SABOTAGER, JERNBANESABOTAGER, MODSTANDSFOLKENE, ILLEGALE BLADE, FLUGTRUTERNE TIL SVERIGE, DE TYSKE FLYGTNINGELEJRE, FRØSLEV LEJREN, KZ-LEJRE, HIPO, GESTAPO, SCHALBURGTAGER, STIKKERNE, BEFRIELSEN, POLITIET, RØDE KORS, RETSOPGØRET OG EFTERKRIGSTIDEN.

 

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Bind 7: ”OM DANSKERNES HVERDAG 1950 – 1960””

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *